ГоловнаЕкономікаБізнес

Російські авіакомпанії різко скоротили число рейсів у Крим

Вартість обслуговування рейсів у аеропорту "Сімферополь" виросла на 50%.

Російські авіакомпанії різко скоротили число рейсів у Крим
Аэропорт Симферополя
Фото: tripsmile.ru

Російські авіакомпанії скоротили число запланованих рейсів у Крим на 22,2%, повідомляє газета "Коммерсант" з посиланням на дослідження Транспортної клірингової палати.

"Уральские авиалинии" знизили число рейсів на півострів на 39% (187 тис. пасажирів), Red Wings - на 27% (64 тис. пасажирів), "Аэрофлот" - на 14% (51 тис. пасажирів), "Россия" і "Глобус" - на 13% (74 тис. і 42 тис. пасажирів відповідно).

За неофіційними даними, перевізники скоротили число рейсів через зростання цін на пальне в Сімферополі. Авіакомпанії також відзначили зростання збору за зліт-посадку в сімферопольському аеропорту, витрати на забезпечення авіабезпеки та ін. В "Уральских авиалиниях" відзначили, що вартість обслуговування рейсів подорожчала на 50%.

Крім того, у травні 2018 року Росія відкрила автомобільний міст через Керченську протоку, у зв'язку з чим частина авіаційних пасажирів пересяде на наземний транспорт.

Нагадаємо, що всі авіарейси в Крим є незаконними, оскільки Україна ще 2014 року закрила аеропорти на півострові через підвищений ризик для безпеки польотів цивільних повітряних суден.

У зв'язку з окупацією Криму Україна заборонила польоти на півострів з 12 березня 2014 року. Аналогічні заборони ввели Європейська організація з безпеки польотів (Eurocontrol) і Міжнародна організація цивільної авіації (IKAO).

Україна нарахувала російським авіакомпаніям штрафів на десятки мільйонів гривень за польоти в окупований Крим. Однак стягнути ці гроші Державіаслужба поки що не змогла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram