ГоловнаЕкономікаБізнес

НАБУ продовжує розслідування стосовно формули "Роттердам+" і "Дюссельдорф+"

Утім підозри нікому не оголошували.

НАБУ продовжує розслідування стосовно формули "Роттердам+" і "Дюссельдорф+"
Фото: nabu.gov.ua

НАБУ продовжує розслідування стосовно формули "Роттердам+" і "Дюссельдорф+", але про підозру нікому не повідомлялося.

Так відповіла прес-служба НАБУ на офіційний запит "Еспресо".

"Відомості про зазначені факти детективи Національного антикорупційного бюро України внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань 24.03.2017 за результатами розгляду заяви народного депутата України. Детективи Національного бюро перевіряють обґрунтованість даних, які використовують під час розрахунку гуртово-відпускної ціни на електроенергію. За результатами цієї перевірки буде прийнято рішення про наявність чи відсутність підстав для притягнення осіб до кримінальної відповідальності", - зазначають у НАБУ.

Газову формулу "Дюссельдорф+" розслідують у рамках іншого кримінального провадження.

"Обставини введення так званої формули "Дюссельдорф+" при встановленні державної регульованої ціни на природний газ для забезпечення загальногромадянських інтересів протягом 2016-2017 років детективи Національного бюро досліджують у рамках іншого кримінального провадження, розпочатого в серпні 2017 року. Досудове розслідування в обох кримінальних провадженнях триває. Про підозру нікому не повідомлялося", - інформує прес-служба НАБУ.

"Роттердам+" включає в себе ціну вугілля для виробництва електроенергії, засновану на котируваннях вугільного хаба ARA (Амстердам-Роттердам-Антверпен), плюс доставку в український порт. У сфері природного газу чинна формула "Дюссельдорф+" (ціна хаба NCG + доставка в Україну). Ці формули встановлюють ринкову вартість енергоресурсів для українських споживачів за принципом імпортного паритету.

Голова представництва Міжнародного валютного фонду Йоста Люнгман неодноразово заявляв, що приведення ціни на газ до ринкового рівня є головною умовою продовження кредитування України з боку МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram