ГоловнаЕкономікаДержава

У ЄБРР, МВФ і Світовому банку прокоментували формування нового складу НКРЕКП

На їхню думку, продемонстровано гарне функціонування прозорого енергетичного сектору.

У ЄБРР, МВФ і Світовому банку прокоментували формування нового складу НКРЕКП
Фото: telegraf.com.ua

Представники міжнародних організацій прокоментували призначення нового складу НКРЕКП, підкресливши прозорість проведеного конкурсу і професіоналізм нового складу регулятора, пише УНІАН.

Керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж, директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен і постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман відзначили це під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком і подання нових членів комісії.

Керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж зазначив, що до формування нового складу НКРЕКП докладаються спільні зусилля з міжнародними партнерами. «Ви згадали про довіру. Довіра дуже важлива для інвесторів, а також всередині цієї групи людей. Сьогодні ми переконалися, що довіра існує. Ми дуже раді бачити, що комісія вже може працювати», - сказав він. «Ми закликаємо вас працювати прозоро і незалежно. На енергетичному ринку України дуже багато монополій. Ви будете працювати разом з антимонопольною комісією. Ви повинні поліпшити функціонування енергетичного ринку», - звернувся Франсіс Маліж до нових членів комісії.

Директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен також привітала всіх членів НКРЕКП. «Це сталося дуже вчасно, оскільки зараз наша команда прибула, щоб проінспектувати сектор електроенергії», - зазначила вона.

Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман підкреслив, що для програми підтримки МВФ розвиток енергетичного сектору є надзвичайно важливим. Він додав, що формування нового складу комісії продемонструє гарне функціонування прозорого енергетичного сектору.

Голова держави подякував міжнародним партнерам, які разом із ним, парламентом і урядом розробили закон, який повністю відповідає українським зобов'язаннями в рамках Угоди про асоціацію, в рамках Третього енергетичного пакету. Цей закон також дозволяє сьогодні інвесторам упевнено входити з інвестиціями в енергетичну галузь України, забезпечуючи прозорість функціонування ринку енергетики.

Нагадаємо, для відбору нових членів НКРЕКП Президент, парламент і урядом сформували комісію, яка через абсолютно прозорий алгоритм провела 50 кандидатів і відібрала з них десять кандидатів, представлених Президентові для призначення. 30 травня Президент України Петро Порошенко призначив Олександра Фармагея («Укргідроенерго»), Дмитра Коваленка («Укренерго»), Євгена Магльованого («Держенергоефективності»), Олену Антонову (працювала в недержавних енергетичних компаніях - українській ДТЕК і американській AES) і Оксану Кривенко (співробітниця апарату НКРЕКП) новими членами НКРЕКП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram