ГоловнаЕкономікаБізнес

Упровадження жорстких умов для руху капіталу загрожує зниженням обсягів валюти в Україні, - експерт

На його думку, закон про валюту повинен ввести прогнозованість на ринку.

Упровадження жорстких умов для руху капіталу загрожує зниженням обсягів валюти в Україні, - експерт
Любомир Чорний
Фото: Макс Левин

Упровадження жорстких умов для руху капіталу може загрожувати зниженням обсягів валюти в Україні. Таку думку висловив Любомир Чорній, голова ГО "Центр громадської експертизи" на круглому столі, організованому Інститутом Горшеніна і присвяченому регулюванню валютного ринку в Україні.

"Якщо ми введемо занадто жорсткі обмеження для руху капіталу - а я впевнений, що навіть після прийняття цього законопроекту ті обмеження, які є зараз, збережуться, - захищаючи внутрішній фінансовий ринок, ми отримаємо зниження обсягів валюти, які залучаються в Україну", - сказав Чорній.

На думку експерта, добрий крок уже те, що законопроект про валюту з'явився, а більшість підходів, закладених у ньому - правильні. Однак, за його словами, "є низка речей, на які не можна не звернути увагу, тому що вони стосуються не роботи окремого органу, а явищ, які є в суспільстві". Зокрема, спеціаліст назвав таким недовіру до регулятора в Україні.

"Якщо ми говоримо про закон, який важливий не тільки для банківського чи фінансового ринку, а впливає також на бізнес, який хоче займатися зовнішньоекономічними операціями, то він повинен, по-перше, ввести певну передбачуваність. По-друге, він повинен передбачати легкі процедури - вони не повинні коштувати дорого", - висловився Чорній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram