ГоловнаЕкономікаДержава

Виконавча служба заарештувала рахунки "Укрспирту"

Накладення арешту може призвести до банкрутства держпідприємства.

Виконавча служба заарештувала рахунки "Укрспирту"
Фото: ukrspirt.com

Державна виконавча служба заарештувала рахунки держпідприємства "Укрспирт" в межах примусового стягнення з компанії штрафів на загальну суму понад 186 мільйонів гривень.

Рахунки заарештовано згідно з рішенням держвиконавця від 24 травня цього року. Накладення арешту може призвести до банкрутства "Укрспирту", зазначається на сайті підприємства.

"Стягнення, накладені на підприємство, зумовлені неузгодженими податковими нарахуваннями 2012-2014 років, за які жоден чиновник не поніс відповідальності", - наголошується у повідомленні.

Зазначається, що "Укрспирту" вдалося в судовому порядку скасувати рішення від 11 вересня 2014 року про застосування фінансових санкцій, за якими було накладено стягнення, але всупереч цьому накази про стягнення були взяті до виконання.

"ДП "Укрспирт" на 31 травня 2018 року не має ніякої заборгованості за податками, зборами, платежами. Під час відсутності заборгованості вживаються заходи зі стягнення з підприємства 186,7 млн грн", - наголошується у повідомленні.

"Укрспирт" перебуває в управлінні Міністерства аграрної політики та продовольства. Загальна виробнича потужність ДП - понад 30 млн доларів на рік. Його роботу забезпечує 41 виробничий майданчик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram