ГоловнаСвіт

У США невідомі прослуховували смартфони співробітників Білого дому, - ЗМІ

Для викрадення даних злочинці використовували вразливість у системі ОКС-7.

У США невідомі прослуховували смартфони співробітників Білого дому, - ЗМІ
Фото: wall.alphacoders.com

Невідомі прослуховували смартфони співробітників Білого дому у Вашингтоні, використовуючи підроблену вежу стільникового зв'язку.

Про це повідомляє SecurityLab.

У листі, опублікованому сенатором Роном Вайденом, отриманому від Міністерства внутрішньої безпеки США, зазначено, що для викрадення даних злочинці використовували вразливість у системі ОКС-7 і розмістили апаратуру, схожу на пристрій для відстеження мобільних телефонів Stingray.

Обладнання маскується під вежу стільникового зв'язку і підключається до телефонів, дозволяючи збирати унікальні ідентифікаційні номери і потенційно прослуховувати переговори.

Як зазначили представники МВБ, зараз неможливо точно сказати, хто саме стоїть за встановленням апаратури.

Нагадаємо, торік уряд США обговорював можливість заборони використання персональних мобільних телефонів співробітниками Білого дому в робочий час. Ініціатором заборони виступив голова апарату Білого дому Джон Келлі, чий персональний мобільний телефон раніше скомпрометували хакери.

Раніше CNN повідомив про те, що правоохоронні органи США прослуховували телефонні розмови екс-глави передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта до і після президентських виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram