ГоловнаСвіт

Саакашвілі пообіцяв поїхати в Грузію, щойно отримає документи

"Щойно матиму можливість, поїду і буду поруч із моїм народом".

Саакашвілі пообіцяв поїхати в Грузію, щойно отримає документи
Фото: facebook/Oleksandr Kosariev

Колишній президент Грузії, колишній голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі заявив, що повернеться в Грузію, щойно отримає необхідні для цього документи.

Про це він заявив в ефірі польського телебачення, повідомляє "Грузия online".

"У Грузії побоюються навіть того, щоб я сидів у їхній в'язниці, а коли влада боїться людини, якій загрожує в'язниця, це означає, що вона не права, а це означає, що в мене сильна позиція в грузинському народі.

Зараз навпаки, я не ховаюся від правосуддя, а кажу їм, що приїду, але мені відповідають: ні, залишайся там, де зараз. Просто на цьому етапі я не маю жодного документа, щоб поїхати в Грузію, і щойно матиму можливість, поїду і буду поруч з моїм народом у боротьбі за свободу", - заявив Саакашвілі.

Нагадаємо, Саакашвілі втратив громадянство Грузії наприкінці 2015 року у зв'язку з отриманням паспорта України. Але влітку 2017 року українське громадянство Саакашвілі було припинено. Це було зроблено на підставі того, що він подав недостовірну інформацію під час оформлення паспорта.

Через півроку Саакашвілі згідно з реадмісією вислали в Польщу за незаконний перетин кордону. Після цього Саакашвілі отримав посвідчення особи в Нідерландах, громадянкою яких є його дружина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram