ГоловнаПолітика

Влада України вважає вирок Сущенкові безпрецедентним і нелюдським

"Кремль демонструє панічний страх, розписується в агресії і виносить вирок собі".

Влада України вважає вирок Сущенкові безпрецедентним і нелюдським
Роман Сущенко
Фото: РБК

Президент Петро Порошенко і прем'єр Володимир Гройсман прокоментували засудження Росією українця Романа Сущенка до 12 років в'язниці у справі про шпигунство.

"Безпрецедентний цинізм російського "суду", який за надуманими звинуваченнями засудив українського журналіста Романа Сущенка, доводить - кремлівський режим не зупиниться ні перед чим у своїй спробі зламати дух українців. Однак я впевнений, що РФ неодмінно зазнає покарання за свої вчинки. Такими "вироками" Кремль демонструє панічний страх, розписується у власній агресії проти України і виносить вирок собі", - написав Порошенко у фейсбуці.

"Черговий безглуздий і нелюдський вирок, безпідставні звинувачення і закритий процес. Московський міський суд визнав українського журналіста Романа Сущенка "шпигуном" і обрав міру покарання - 12 років суворого режиму. Мені важко дібрати слова і прокоментувати цей черговий доказ люті й ненависті російської машини влади, яка, по суті, без суду і слідства трощить людські життя. Будемо робити все можливе в нинішніх умовах, щоб звільнити Романа і відновити справедливість", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, раніше Гройсман заявив, що "Росія - це дикий звір, який повинен сидіти в клітці", а Порошенко назвав Росію і країни, які підтримують її, "клубом божевільних самогубців".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram