ГоловнаПолітика

КС Молдови визнав правомірним закон про боротьбу з російською пропагандою

Суд відхилив позов президента країни Ігоря Додона.

КС Молдови визнав правомірним закон про боротьбу з російською пропагандою
Фото: zn.ua

Конституційний суд Молдови в понеділок, 4 червня, визнав відповідним Конституції країни так званий закон "про боротьбу з російською пропагандою".

КС відхилив відповідний запит президента Молдови Ігоря Додона. Рішення суду остаточне і набуло чинності з моменту прийняття, передає DW.

Парламент Молдови 7 грудня минулого року прийняв поправки до Кодексу про телебачення і радіо, які передбачають заборону на ретрансляцію в країні інформаційних, інформаційно-аналітичних, політичних і військових передач з держав, які не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення. Росія підписала документ ще в 2006 році, але не ратифікувала його.

Президент Додон відмовився підписувати закон, у тому числі після того, як парламент прийняв його повторно. Після цього Конституційний суд тимчасово відсторонив Додона з посади, а голова парламенту Андріан Канду підписав закон у ролі виконувача обов'язків президента.

Закон набув чинності 12 лютого. За цей час уже декілька молдовських телеканалів були оштрафовані за показ російських новин, а також за трансляцію виступу президента Росії Володимира Путіна перед Федеральними зборами РФ. У цей час Координаційна рада з питань телебачення і радіо готується розглянути питання про покарання телеканалу "РТР-Молдова", який транслював у прямому ефірі парад на честь Дня Перемоги в Москві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram