ГоловнаСвіт

В Аргентині знищили знайдені в російському посольстві 400 кг кокаїну, - ЗМІ

Повідомляється, що наркотики спалили в крематорії в присутності міністра безпеки країни.

В Аргентині знищили знайдені в російському посольстві 400 кг кокаїну, - ЗМІ
Фото: clarin.com

Правоохоронні органи Аргентини спалили кокаїн, що був виявлений в одному з будинків посольства Росії в Буенос-Айресі.

Про це повідомляє російське інформагентство ТАСС.

Зазначається, що наркотики були знищені в крематорії в присутності міністра безпеки південноамериканської республіки Патрісії Буллріч і посла РФ Дмитра Феоктистова.

"Це важлива подія в рамках операції "12 королев"... Це була дуже складна операція з високим рівнем взаємодії", - зазначила Буллріч.

За її словами, завдяки спільним діям, що включали в себе заміну кокаїну борошном і відстеження поставки, вдалося викрити весь злочинний ланцюжок як в Аргентині, так і в Росії.

"Активну частину операції щодо припинення постачання наркотиків закінчено", - зазначив Феоктистов.   

Фото: tass.ru

"Колишній посол РФ Віктор Коронеллі прийшов до Міністерства безпеки пізно ввечері і повідомив нам, що має підстави вважати, що в одному з будинків посольства є кокаїн. Ми відразу ж подзвонили жандармерії, і цієї самої ночі до 6 ранку, коли мали прийти люди, які стежать за цим приміщенням, ми провели заміну кокаїну на борошно", - розповіла Буллріч.

"Операція тривала 14 місяців, і якогось моменту ми вже думали, що вони [злочинці] не приїдуть за вантажем, що вони зрозуміли, що хтось щось запідозрив. Однак все минуло успішно", - додала міністр.

Нагадаємо, 22 лютого стало відомо, що в школі при посольстві РФ виявили 389 кг кокаїну, упакованих у великі валізи. За версією міністерства безпеки, вміст валіз підмінили на борошно, після чого вантаж відвезли в Росію літаком, на якому з офіційним візитом до Буенос-Айреса прилітав секретар Радбезу РФ Микола Патрушев.

Пізніше в Аргентині в цій справі були затримані двоє росіян, одного підозрюваного - Андрія Ковальчука -заарештували в Німеччині, а потім видали Росії. Ще троє фігурантів справи - Володимир Калмиков, Іштімір Худжамов і Алі Абянов - були арештовані в Росії.

Слідство вважає, що кокаїн на зберігання в підсобному приміщенні школи при посольстві РФ передав Ковальчук. Сам Ковальчук стверджує, що купив у Аргентині кави.

У червні справу про кокаїн передали до суду.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram