ГоловнаСвіт

Путін заснував медаль і грамоту за будівництво Керченського моста

На виготовлення медалей, капсул, футлярів і бланків грамот виділили 27,8 млн рублів.

Президент Росії Володимир Путін підписав розпорядження про заснування пам'ятної медалі за будівництво Керченського моста в окупований Крим.

Документ опубліковано на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Відзначається, що "медаль з мідно-нікелевого сплаву і написом "Від президента Російської Федерації" вручатимуть російським і іноземним громадянам і організаціям, які зробили значний внесок у будівництво об'єкта".

На виготовлення медалей, капсул і футлярів для них і бланків грамот з фонду президента РФ виділили 27,8 мільйона рублів.

Крім того, разом з медаллю, вручатимуть і грамоту, яка також затверджена Путіним.

Нагадаємо, мостовий перехід через Керченську протоку складається з паралельних автомобільної та залізничної секцій. Автомобільна дорога налічує 4 смуги руху. Пропускна здатність траси - до 40 тис. автомобілів на добу. Рух автомобільною частиною моста відкрили 15 травня 2018 року

Україна вважає Керченський міст загрозою для національної безпеки і планує включити відомості про незаконне будівництво цього об'єкта в позов проти Росії про порушення конвенції про Морське право.

31 липня Євросоюз ввів санкції проти шести російських компаній, які брали участь в будівництві моста. Обмеження також підтримала Британія.

Раніше, в травні, прокуратура Нідерландів почала розслідувати можливу участь семи місцевих компаній в будівництві Керченського моста.

Крім того, в минулому році скандал з постачанням обладнання німецької компанії Siemens в анексований Крим привів до введення Євросоюзом нових санкцій проти РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram