ГоловнаПолітика

ЄС увів санкції через постачання турбін Siemens у Крим

У списку - три російські посадові особи і три компанії з РФ.

ЄС увів санкції через постачання турбін Siemens у Крим

Рада Європейського Союзу оголосила про запровадження проти Росії нових персональних санкцій. Розширення списку санкцій здійснено через справу про постачання газових турбін Siemens на електростанцію в Криму.

Про це повідомляють на сайті ЄС.

З 4 серпня 2017 року до списку санкцій ЄС включено заступника міністра енергетики Росії Андрія Черезова, директора Департаменту оперативного контролю та управління в електроенергетиці Міненерго Євгена Грабчака і генерального директора компанії "Технопромекспорт" Сергія Топор-Гілку.

Крім того, під санкції потрапили три компанії - ВАТ "Зовнішньоекономічне об'єднання "Технопромекспорт", ТОВ "Зовнішньоекономічне об'єднання "Технопромекспорт" і ЗАТ "Інтеравтоматика".

Нагадаємо, про те, що Росія, порушивши санкційний режим, переправила у Крим газові турбіни німецького концерну Siemens (модель SGT5-2000E), стало відомо 5 липня.

Турбіни, які, за контрактом, призначалися для електростанції в Краснодарському краї РФ, були виготовлені на спільному підприємстві німецького концерну і "Силових машин" у Санкт-Петербурзі, а потім модернізовані на заводах "РОСТЕХ".

Після цього турбіни були доставлені дочірньою компанією "РОСТЕХ" "Технопромекспорт" до Криму. Їх установлювала інша російська компанія - "Інтеравтоматика".

Через 5 днів після публікації Reuters, 10 липня, Siemens подала в Арбітражний суд Москви позов проти АТ "Технопромекспорт" і ТОВ "Технопромекспорт", які відповідали за постачання турбін, а також проти петербурзького СП Siemens і "Силових машин" ТОВ "Сіменс Технології газових турбін", яке виготовило турбіни. Суд відклав розгляд позову на 21 серпня.

Крім того, наприкінці липня Siemens розірвав ліцензійну угоду з російськими компаніями на постачання обладнання для електростанцій і тимчасово припинив поставки обладнання для електростанцій за чинними контрактами з держзамовниками з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram