ГоловнаПолітика

Суд наклав арешт на вертолітний майданчик Януковича в Києві

Майно "Амадеус Ко" передано на відповідальне зберігання.

Суд наклав арешт на вертолітний майданчик Януковича в Києві
Фото: ihappyonline.blogspot.com

Апеляційний суд Києва наклав арешт на земельні ділянки площею 2 га на Парковій дорозі біля Верховної Ради і розташовані на них об'єкти так званого "вертолітного майданчика Януковича".

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко в фейсбуці.

Майно, що належить ТОВ "Амадеус Ко", передано на відповідальне зберігання держпідприємству "Фінансування інфраструктурних проектів".

Нагадаємо, вертолітний майданчик у Києві відкрили 6 червня 2012 року, він розташований за кількасот метрів від Верховної Ради. Її повинен був використовувати тодішній президент Віктор Янукович, щоб добиратися з Межигір'я, але він так і не здійснив жодного польоту.

Улітку 2016 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що об'єкт будували на гроші від незаконного відшкодування ПДВ.

Кримінальне провадження про будівництво вертолітного майданчика розслідують за сімома статтями Кримінального кодексу: ч. 5 ст. 191 (крадіжка), ч. 5 ст. 298 (пошкодження об'єктів культурної спадщини), ст. 356 (самоправство), ч. 1 ст. 358 (підробка документів), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою), ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями посадовими особами юрособи приватного права), ч. 3 ст. 368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги).

Одним із підозрюваних у рамках цієї справи є колишній мер Києва Степан Черновецький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram