ГоловнаПолітика

Турчинов: Режими Росії і КНДР стають усе більш схожими, і світ починає це розуміти

"Усі диктатори повинні пам'ятати, що кінець у них один - тотальне презирство і ганьба".

Турчинов: Режими Росії і КНДР стають усе більш схожими, і світ починає це розуміти
Фото: СНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що режими Росії та Північної Кореї стають усе більш схожими один на одного, і світ починає це розуміти.

Так він прокоментував введення США нових антиросійських санкцій, ідеться на сайті РНБО.

"Знаковим є те, що в законі, прийнятому Конгресом, підтриманому Сенатом і підписаному президентом США Дональдом Трампом, яким були введені санкції, Росія виписана поряд з Північною Кореєю", - сказав Турчинов.

"Це свідчить про те, що світ починає розуміти, що режими цих країн стають усе більш схожими один на одного - непередбачуваними і небезпечними", - додав він.

Секретар РНБО наголосив, що санкції - це один із важливих кроків до повної ізоляції президента РФ Володимира Путіна і тієї "тоталітарної країни, на яку він перетворив сучасну Росію".

"Усі диктатори повинні пам'ятати, що кінець у них один - тотальне презирство і ганьба", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, 2 серпня Трамп підписав законопроект про введення санкцій проти Ірану, КНДР і Росії. Головне в новому законі - те, що він позбавляє президента можливості скасовувати санкції проти Росії без дозволу конгресу.

Закон зводить воєдино і доповнює великий обсяг прийнятих раніше, після анексії Криму і початку конфлікту на Донбасі, документів про санкції проти Росії. Закон не вводить прямо ніяких нових заходів і не зобов'язує президента їх вводити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram