ГоловнаСвіт

У Сенаті США запропонували позбавити Росію ЧС-2018 у разі підтвердження порушень прав робітників

Американські сенатори запропонували виключити КНДР зі складу ФІФА.

У Сенаті США запропонували позбавити Росію ЧС-2018 у разі підтвердження порушень прав робітників
"Зенит-Арена".
Фото: Александр Демьянчук/ТАСС

Група з восьми американських сенаторів на чолі з Робертом Менендесом звернулася до ФІФА з вимогою перевірити інформацію про порушення прав робітників під час будівництва об'єктів чемпіонату світу з футболу 2018 року

Лист опубліковано на сайті Менендеса

У разі підтвердження цієї інформації ФІФА повинна позбавити Росію права проводити чемпіонат у 2018 році, вважають сенатори.

"Якщо ФІФА не вживатиме заходів щодо Росії і КНДР, це буде сприйнято як допущення огидної поведінки цих країн. Головна спортивна подія в світі не повинна будуватися на спинах найуразливіших у ньому людей", - ідеться в повідомленні.

У ньому також пропонується виключити КНДР зі складу ФІФА у зв'язку з повідомленнями про те, що північнокорейська влада карає спортсменів, - імовірно, відправляючи їх у тюрми.

Раніше норвезький футбольний журнал Josimar опублікував репортаж про умови праці робітників на будівництві "Зеніт-Арени". Видання повідомляло, що робітники жили в переповнених контейнерах за межами стадіону. Крім того, одне з місцевих видань повідомляло, що уродженця КНДР було знайдено мертвим через серцевий напад в одному з контейнерів.

Президент ФІФА Джанні Інфантіно визнав, що при будівництві "Зеніт-Арени" в Петербурзі були порушені права робітників. За його словами, на будівництві стадіону працювали мігранти з Північної Кореї. Він назвав умови їхньої роботи "часто жахливими".

Віце-прем'єр Росії і голова оргкомітету "Росія-2018" Віталій Мутко заявив, що громадяни КНДР не працюють на будівництві об'єктів чемпіонату світу. Він додав, що у ФІФА немає питань до Росії щодо використання робочої сили.

Як повідомляли раніше сьогодні, в Самарі горів недобудований стадіон до ЧС-2018.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram