ГоловнаСвіт

У США засудили росіянина до ув'язнення за кіберзлочини

У США засудили росіянина до ув'язнення за кіберзлочини

Суд у США засудив громадянина Росії Максима Сенаха до трьох років і 10 місяців тюремного ув'язнення за кібератаки на десятки тисяч серверів по всьому світу.

Про це повідомляють на сайті Мін'юсту США

Як наголошує виконувач обов'язки помічника генерального прокурора США Кеннет Бланко, 41-річний Сенах із Великого Новгорода і його спільники намагалися зробити з заражених пристроїв "особисті банкомати".

Мін'юст зазначає, що вони намагалися отримати мільйони доларів шляхом шахрайства. Шкідлива програма Ebury збирала інформацію про вхід у систему з заражених пристроїв і дозволяла Сенаху і його спільникам керувати комп'ютерною мережею з ботами. Розробники програми могли генерувати і перенаправляти трафік, використовуючи це для різних шахрайських схем. 

Виконувач обов'язки генерального прокурора Грегорі Брукер пояснив, що Сенах допомагав створенню складної системи, яка захопила пристрої користувачів по всьому світу. За його словами, такі кіберзлочинці "становлять серйозну загрозу".

Наприкінці березня Сенах визнав свою провину. Він розповів, що допомагав злочинній групі в створенні облікових записів з реєстраторами доменів, які розвивали систему спамерських пошукових роботів. Програміста звинуватили в кібершахрайстві в січні 2015 року. Пізніше, в лютому минулого року, його заарештували в Фінляндії і екстрадували в США.

Нагадаємо, в липні в США суд засудив російського хакера до 5 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram