ГоловнаСвіт

Трамп звинуватив Демпартію в розпалюванні скандалу навколо "російської справи"

Американський лідер закликав відновити розслідування щодо Клінтон.

Трамп звинуватив Демпартію в розпалюванні скандалу навколо "російської справи"
Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп під час виступу перед прихильниками в Західній Вірджинії назвав інформацію про зв'язки членів свого передвиборного штабу з Росією "фальшивкою" і звинуватив представників Демократичної партії в розпалюванні пов'язаного з "російським розслідуванням" скандалу.

Про це повідомляє The Associated Press

За словами Трампа, ця справа - спроба "виправдати найбільший програш в історії американської політики".

Президент США закликав прокуратуру розслідувати справу, пов'язану з електронним листуванням його опонента на виборах Гілларі Клінтон, і її "проплачені промови про Росію". У відповідь на заяви Трампа його прихильники почали кричати: "Посадіть її!". Це одне з гасел, які Трамп використовував під час своєї передвиборної кампанії.

Минулого році ФБР розслідувало справу, пов'язану з використанням Клінтон на посаді держсекретаря особистої, а не захищеної електронної пошти. Розслідування закрили через декілька днів до президентських виборів у листопаді.

У грудні спецслужби США опублікували доповідь, в якій ішлося, що Росія намагалася вплинути на вибори в США за допомогою кібератак, щоб допомогти Трампу, який дотримувався проросійських поглядів, здобути перемогу.

У січні видання BuzzFeed оприлюднило досьє, складене екс-співробітником британської розвідки Крістофером Стилом. У ньому стверджувалося, що члени передвиборного штабу Трампа зустрічалися з представниками російської влади під час кампанії, і що Москва має на Трампа "компромат". У липні стало відомо, що син майбутнього президента Дональд Трамп-молодший улітку 2016 року зустрічався з російським юристом Наталією Весельницькою з метою отримати від неї компрометуючі відомості про Клінтон.

Розслідування цієї справи ведуть ФБР і Конгрес. Напередодні стало відомо, що спеціально призначений для ведення справи прокурор Роберт Мюллер скликав колегію присяжних, що американські ЗМІ назвали новим етапом у розгляді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram