ГоловнаСвіт

Спецпрокурор США залучив велике журі присяжних до "російського розслідування"

Перевірка набирає обертів і виходить на новий рівень.

Спецпрокурор США залучив велике журі присяжних до "російського розслідування"
Фото: EPA/UPG

Спеціальний прокурор Роберт Мюллер, який керує розслідуванням про втручання Росії у вибори президента США в 2016 році, залучив до нього велике журі присяжних у Вашингтоні (округ Колумбія). Це свідчить про те, що його розслідування набирає обертів і виходить на новий рівень.

Про це пише Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела.

Велике журі розпочало роботу останніми тижнями. Це потужний інструмент для розслідування, який дозволяє прокурорам вилучати документи, допитувати свідків під присягою. На думку юристів, таке рішення Мюллера свідчить про те, що "російське розслідування" стосується не тільки одного Майкла Флінна, оскільки щодо нього працює інше велике журі у Вірджинії.

Водночас це не означає, що Мюллер обов'язково пред'явить комусь звинувачення.

Нагадаємо, що Мюллер очолив розслідування ФБР про можливе втручання Росії у президентські вибори в США і можливі зв'язки команди Трампа з Кремлем після звільнення Джеймса Комі в травні.

Звільнення Комі стало для багатьох у США шоком і спричинило звинувачення в тому, що президент США так намагається перешкодити перебігу розслідування. Проте 11 травня новопризначений глава ФБР Ендрю Маккейб заявив, що розслідування триватиме, незважаючи на звільнення Комі.

Сам Трамп називає це розслідування "найбільшим полюванням на відьом щодо політика в історії Америки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram