ГоловнаСвіт

Нетаньяху запідозрили в хабарництві та зловживанні довірою

Ізраїльський прем'єр відкидає всі звинувачення.

Нетаньяху запідозрили в хабарництві та зловживанні довірою
Биньямин Нетаньяху
Фото: EPA/UPG

Ізраїльська поліція підозрює прем'єр-міністра країни Біньяміна Нетаньяху в хабарництві, шахрайстві і зловживанні довірою.

Про це повідомляє Voice of America.

Глава уряду відкидає будь-які правопорушення, а його представник заявив, що Нетаньяху був ціллю "полювання на відьом, яке зараз на своєму піку і спрямоване на зміну уряду".

Як повідомляють, одна справа, яка отримала назву "File 1000", включає претензії, що Нетаньяху міг отримувати незаконні подарунки від багатих друзів, зокрема від австралійського мільярдера Джеймса Пекера і голлівудського продюсера Арнона Мілчана.

Крім того, він нібито домовився з медіа-групою Yediot Ahronot про ослаблення їхніх конкурентів, за що ЗМІ гарантував йому сприятливе висвітлення його діяльності.

Зазначають, що слідчі, які кілька місяців допитували Нетаньяху, забезпечили порядок денний, що обмежує висвітлення у ЗМІ справ і переговорів, які ведуться для притягнення державного свідка.

Нагадаємо, що в січні Нетаньяху допитали через підозри в корупції. За версією слідства, ізраїльський прем'єр міг брати хабарі від бізнесменів і скеровувати їх на фінансування своєї передвиборної кампанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram