ГоловнаПолітика

Суд відправив під домашній арешт сина колишнього керівника "Енергоатому"

Артема Кіма зобов'язали надіти електронний браслет.

Суд відправив під домашній арешт сина колишнього керівника "Енергоатому"
Фото: Сергей Нужненко

Солом'янський районний суд Києва 4 серпня обрав запобіжний захід для Артема Кіма, сина колишнього керівника "Енергоатому" і Южно-Української атомної станції Віссаріона Кіма.

Як повідомляє УНН з посиланням на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, він повинен перебувати під цілодобовим домашнім арештом і носити електронний браслет стеження. Також підозрюваний повинен здати всі паспорти, утриматися від спілкування з іншими учасниками провадження, прибувати за першим викликом до слідчого, прокурора і в суд, не залишати постійного місця проживання.

Нагадаємо, що, за версією слідства, Артем Кім, використовуючи родинні зв'язки, у 2012-2014 роках сприяв перемозі двох комерційних структур на торгах із закупівлі електрощитового обладнання, які проводила ЮУАЕС.

Йому закидають ч.5 ст.27, ч.5 ст.191 Кримінального кодексу - розкрадання.

Артем Кім став вже 14-м підозрюваним у справі про розкрадання на ЮУАЕС. Четверо з них пішли на угоду зі слідством і повернули 1,5 млн гривень. П'ятьох оголошено в національний і міжнародний розшук. За клопотанням детективів НАБУ накладено арешт на майно підозрюваних на суму понад 100 млн гривень.

Він також відомий як бойфренд співачки і моделі Даші Астаф'євої.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram