ГоловнаПолітика

Україна включить Керченський міст у позов проти Росії в міжнародному суді

Рішення Арбітражного трибуналу може бути прийнято в 2019 році.

Україна включить Керченський міст у позов проти Росії в міжнародному суді
Фото: sdelanounas.ru

Україна доповнить позов проти РФ за порушення конвенції з Морського права відомостями про незаконне будівництво російською стороною моста через Керченський пролив. Про це повідомила речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це в жодному разі не змінює статус Криму як невід'ємної частини території України, яка тимчасово окупована РФ. Звичайно, ця частина щодо Керченського мосту буде в нашому позові, який зараз розглядається в Морському арбітражі "Україна проти Росії" про порушення Росією Конвенції ООН з морського права", - сказала Беца.

Нагадаємо, 19 лютого Україна подала свій меморандум в арбітражному провадженні проти РФ відповідно до Конвенції ООН з морського права, який доводить порушення РФ суверенних прав України в Чорному та Азовському морях і в Керченській протоці.

За словами представника голови української держави у Верховній Раді Ірини Луценко, Київ очікує, що в 2019 році Арбітражний трибунал ухвалить рішення за клопотанням про захист суверенних інтересів України в зв'язку з будівництвом мосту. Як сказала вона, Україна очікує, що його розгляд почнеться до кінця 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram