ГоловнаСвіт

Російську шпигунку Бутіну перевели в ту саму в'язницю, де утримують Манафорта

У посольстві РФ заявили, що Бутіну утримують в умовах, які містяться «на межі тортур».

Російську шпигунку Бутіну перевели в ту саму в'язницю, де утримують Манафорта
Мария Бутина
Фото: ABC News

Росіянку Марію Бутіну, яку звинувачує влада США в незаконній агентській діяльності на користь Кремля, перевели до в'язниці міста Олександрія, штат Вірджинія. Про це в суботу, 18 серпня, повідомила газета The Washington Post з посиланням на адвоката Бутіної Роберта Дрісколла і співробітників в'язниці.

За інформацією британського видання Daily Mail, в цій же тюрмі з липня утримується колишній голова передвиборного штабу Дональда Трампа Пол Манафорт, пише DW. Його звинувачують в лобіюванні інтересів екс-президента України Віктора Януковича і Партії регіонів без реєстрації в США в якості іноземного агента, а також в ухиленні від сплати податків.

Співробітниця в'язниці відмовилася повідомити причини переведення Бутіної. Подібна інформація не розголошується в цілях безпеки ув'язнених, заявив представник служби федеральних маршалів.

Декількома днями раніше посольство Росії у Вашингтоні заявило про намір подати до Держдепартаменту США скаргу з "вимогою припинити психологічний тиск" на росіянку. Співробітники посольства відвідали Бутіну, повідомили в диппредставництві.

У посольстві РФ також заявили, що Бутіну містять в умовах, які перебувають «на межі тортур». У відомстві зазначили, що в новій в'язниці вона буде міститися в одиночній камері.

Нагадаємо, Марію Бутіну затримали 15 липня в США за звинуваченням «в змові з метою роботи агентом Російської Федерації» за вказівкою «високопоставленого чиновника російського уряду». Пізніше їй пред'явили звинувачення в роботі незареєстрованим іноземним агентом. Згідно з інформацією The Washington Post, Бутіна листувалася з членом кампанії Дональда Трампа напередодні виборів президента в 2016 році. Також повідомлялося, що вона брала участь в окупації Криму.

Захист Бутіної стверджує, що вона не намагалася вплинути на політику США і працювала над поліпшенням відносин між двома країнами. МЗС Росії зажадало її негайного звільнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram