ГоловнаСвіт

Майже 60% американців вважають, що Трамп "занадто дружелюбний" до Росії

41% мешканців США назвали Росію ворогом.

Майже 60% американців вважають, що Трамп "занадто дружелюбний" до Росії
Прес-конференція Путіна та Трампа після двох годин перемовин без «зайвих очей»
Фото: bbc.com

57% опитаних американців заявили, що президент США Дональд Трамп "занадто дружелюбний" до Росії. Про це свідчать результати опитування компанії SSRS, які опублікував CNN.

Згідно з даними опитування, 35% американців вважають, що російсько-американські відносини розвиваються у правильному напрямку, а 4% респондентів назвали політику Трампа щодо Росії "занадто жорсткою".

Опитування також показало, що 41% мешканців США назвали Росію ворогом проти 25% американців в 2014 році. Зазначається, що серед демократів найбільша кількість респондентів (56%), які вважають Росію ворогом. Водночас 70% республіканців схвалюють політику Трампа щодо Росії.

Крім того, близько 43% американців вважають, що Трамп "занадто дружелюбний" до КНДР, тоді як 42% опитаних назвали відносини США з Пхеньяном правильними.

В опитуванні взяли участь 1002 жителі США. Як зазначає телеканал, його проводили з 9 по 12 серпня - відразу після того, як Вашингтон анонсував введення санкцій щодо Росії через отруєння у Великобританії екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки.

Нові обмеження набудуть чинності 22 серпня і торкнуться експорту товарів, пов'язаних з національною безпекою, включаючи технології, пов'язані з нафтою і газом, а також електронікою і сенсорами.

На тлі оголошення про нові санкції США відбулося різке падіння курсу рубля, який, як пише Дождь, 13 серпня, вперше з квітня 2016 року перевищив 68 рублів за долар. У МЗС Росії пообіцяли вжити дзеркальних заходів, наголосивши, що Вашингтон здійснює "політичну, фінансову і економічну експансію".

У травні 2017 року проведене Fox News опитування показало, що Росію вважають ворогом 64% американців. Серед прихильників Трампа 39% опитаних назвали Росію другом США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram