ГоловнаСвіт

Син колишнього депутата Держдуми РФ і його подруга наклали на себе руки

Можливою причиною трагедії назвали їхнє майбутнє розставання.  

Син колишнього депутата Держдуми РФ і його подруга наклали на себе руки
Фото: Medialeaks

Двоє молодих людей загинули в підмосковному місті Желєзнодорожний. 18-річний юнак та 20-річна дівчина стрибнули з даху багатоповерхового будинку. За даними телеграм-каналу Mash, вони були прикуті один до одного наручниками.

Загиблого звуть Роман Шингаркін, він син колишнього депутата Держдуми від ЛДПР Максима Шингаркіна (той підтвердив загибель сина), пише Медуза.

Роман Шингаркін навчався в університеті ім. Плеханова. На своїй сторінці «ВКонтакті» він поставив аватарку, де з деталей конструктора складено слово «суїцид» і дві фігурки, а також опублікував пост про те, що його життя було «низкою страждань» - і що так «буде легше».

Подруга Шингаркіна - Олександра Соловйова - була студенткою медичного коледжу в підмосковному Пушкіно. Свою сторінку «ВКонтакті» вона вела під чоловічим псевдонімом; вона також залишила там прощальну записку і фотографію з конструктором - таку саму, як Шингаркін.

Видання зазначає, що Роман Шингаркін відомий як учасник протестної антикорупційної акції 26 березня 2017 року.

«Це був перший протестний захід, на який масово вийшла молодь - школярі та студенти перших курсів. Організована опозиціонером Олексієм Навальним акція була несанкціонованою, поліція затримала понад тисячу чоловік. Чотирьох пізніше засудили за опір співробітникам поліції. Відео з Шингаркіним розійшлося в соціальних мережах та ЗМІ: він і ще один молодий чоловік залізли на ліхтарний стовп на Пушкінській площі в центрі Москви і звідти спостерігали за затриманнями. Потім їх зняли поліцейські», - йдеться в повідомленні.

За фактом самогубства Романа Шингаркіна та його подруги порушено кримінальну справу.

«Московський комсомолець» пише, що Роман Шингаркін уже вчиняв спроби самогубства, його подруга - ні. Можливою причиною події джерело видання «близьке до слідчої групи» називає те, що молодим людям у вересні 2018 року належало розлучитися; з яких причин - невідомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram