ГоловнаСвіт

Активісти пікетували замок, де проходила зустріч Путіна і Меркель, із закликом звільнити Сенцова

Учасники пікету вийшли з плакатами «Зупиніть вбивство Олега Сенцова».

У Німеччині біля замку Мезерберг під Берліном, де зустрічалися президент РФ Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель, пройшли пікети із закликами звільнити українського режисера Олега Сенцова, який голодує в російській колонії майже 100 днів. Про це активісти повідомили на своїх сторінках у Фейсбуці.

Учасники пікету вийшли з плакатами «Зупиніть вбивство Олега Сенцова» і «Врятувати Олега Сенцова», зображеннями політв'язнів Кремля.

Фото: Олександр СнідаловFacebook

Фото: Олександр СнідаловFacebook

Фото: Олександр СнідаловFacebook

Нагадаємо, 18 серпня в Німеччині пройшли тригодинні переговори Путіна і Меркель. Як повідомили в Кремлі, сторони обговорили ситуацію в Україні, Сирії і «Північний потік-2». Поки що невідомо, чи говорили лідери двох країн про долю Олега Сенцова.

Раніше голова фракції партії «Союз-90/зелені» в Бундестазі Катрін Герінг-Еккардт закликала Меркель під час зустрічі з Путіним виступити за звільнення Сенцова.

Перед цим прес-секретар Меркель повідомив, що Берлін сподівається, що питання голодуючого режисера буде вирішене в «гуманітарному» ключі.

Олег Сенцов почав голодування 14 травня. З початку серпня стан його здоров'я серйозно погіршився: у нього спостерігаються проблеми з серцем, а також розвинулася анемія. Сестра Сенцова заявила, що він втрачає надію і не вірить у звільнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram