ГоловнаСвіт

Німеччина не вважає себе залежною від російського газу, - Меркель

Країна отримує газ із різних джерел і будує термінал зрідженого газу.

Німеччина не вважає себе залежною від російського газу, - Меркель
Канцлер Германии и председатель Христианско-демократического союза (ХДС) Ангела Меркель во время совместной пресс-конференции с
Фото: EPA/UPG

Будівництво і подальше введення в дію газопроводу "Північний потік-2" не збільшить залежність Німеччини від Російської Федерації. Про це в ході виступу перед студентами в Тбілісі заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, передає Reuters.

Зокрема, Меркель зазначила, що уряд Німеччини вже бачить, що не потрапить у залежність від Росії. Зокрема, завдяки будівництву СПГ-терміналу для зрідженого газу, а також завдяки поставкам газу з Норвегії, Великобританії і Нідерландів.

"Залежність нині не буде різко зростати через "Північний потік-2", - наголосила Меркель, пояснивши, що "Газпром" постачає газ і в інші західні країни, і додала, що транзит російського газу через Україну необхідно зберегти і після того, як новий газопровід здадуть в експлуатацію.

Меркель зазначила, що газ буде залишатися одним з ключових паливних компонентів найближчими десятиліттями узв'язку із захистом клімату.

Нагадаємо, на зустрічі з Меркель президент Росії Володимир Путін заявив про плани зберегти транзит газу через Україну.

Також раніше стало відомо, що в Сполучених Штатах Америки (США) протягом декількох тижнів будуть готові санкції проти компаній, які будують "Північний потік-2".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram