ГоловнаСвіт

Маккейн вирішив відмовитися від подальшого лікування раку мозку

Сім'я сенатора подякувала за підтримку всім друзям і соратникам Маккейна.

Маккейн вирішив відмовитися від подальшого лікування раку мозку
Фото: facebook/JOHN-MCCAIN

Американський сенатор Джон Маккейн, якому торік діагностували агресивну форму раку мозку, вирішив зупинити лікування.

Про це його сім'я заявила в п'ятницю, 24 серпня, передає Голос Америки.

"З властивою йому силою волі він вирішив припинити медичне лікування. Наша сім'я дуже вдячна за підтримку і доброту тих, хто про нього піклувався протягом року, друзям і партнерам Джона, які молилися за нього", - йдеться в заяві сім'ї Маккейна.

В останні місяці друзі, колеги і родичі відвідували сенатора на його ранчо в Аризоні, де з грудня він проходив курс лікування.

Маккейну 81 рік. Шість разів його обирали сенатором від Аризони, термін його повноважень минає 2022 року. Маккейн вже заявив, що не збирається балотуватися на ще один термін.

Інформація про те, що у відомого американського політика-республіканця Джона Маккейна діагностували рак мозку, з'явилася в американській пресі ще влітку 2017 року. Лікарі виявили пухлину мозку після того, як Маккейну провели операцію з видалення тромбу над лівим оком.

Певний час після цього Джон Маккейн ще вів активну політичну роботу в сенатському комітеті у справах збройних сил.

Джон Маккейн відомий як один з найбільш жорстких американських політиків, які виступають за посилення санкцій проти Росії. У 2008 році він брав участь у президентських перегонах, але програв на виборах сенатору-демократу Бараку Обамі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram