ГоловнаСвіт

Італія зі скандалом прийняла біженців із судна Diciotti

Дозвіл зійти на берег було видано тільки після кримінальної справи проти глави МВС.

Італія зі скандалом прийняла біженців із судна Diciotti
Фото: EPA/UPG

Італія 26 серпня дозволила біженцям з корабля італійської берегової охорони Diciotti зійти на берег.

137 осіб були заблоковані на борту цього судна в порту Катанії після того, як від них відмовилися на Мальті, пише "Німецька хвиля".

Біженців доправили до Мессіни, звідки католицька церква розподілить їх по своїх притулках. Кілька десятків людей готові прийняти Ірландія та Албанія.

Глава МВС Італії Маттео Сальвіні підписав потрібний для звільнення мігрантів дозвіл тільки після порушення стосовно нього справи. Сальвіні підозрюють у протизаконному позбавленні волі та зловживанні владою. Водночас, на нього як на члена уряду поширюється недоторканність, яку може зняти лише парламент.

Команда Diciotti 15 серпня врятувала в Середземному морі 177 біженців. Після того, як їх відмовилася прийняти Мальта, судно попрямувало до берегів Італії.

Однак Сальвіні заблокував висадку людей. У результаті вони провели на судні в порту майже тиждень. Лише кілька десятків пасажирів усе-таки змогли зійти на італійський берег через погіршання самопочуття. Крім того, місцева влада прийняла 27 неповнолітніх біженців, які перебували на кораблі без супроводу. Решта на судні оголосили голодування.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram