ГоловнаЕкономікаБізнес

Маск передумав виводити компанію Tesla з біржі

Акціонери компанії зажадали залишити її публічною.

Маск передумав виводити компанію Tesla з біржі
Tesla
Фото: EPA/UPG

Засновник американської компанії Tesla, мільярдер Ілон Маск вирішив не знімати акції компанії з торгів на біржі.

Про це повідомляється в корпоративному блозі Tesla, пише BBC. Пост озаглавлений словами "Залишатися публічними" (Staying Public).

"Наші інвестори вкрай важливі для мене. Багато хто з них залишаються з нами відтоді, коли ми [Tesla] стали публічними 2010 року, коли ми ще не виробляли автомобілів і мали лише бачення того, ким ми хотіли стати", - пише мільярдер.

За його словами, після кількох тижнів консультацій з акціонерами стало очевидно, що більшість з них хочуть, щоб папери Tesla продовжували торгуватися на біржі.

"Після розгляду цих факторів, я зустрівся вчора з радою директорів Тесли і поінформував їх про те, що вважаю, що найкращий шлях для Тесли - це залишатися публічною компанією. Рада висловила свою згоду," - написав Маск.

Таким чином, Маск відмовився від плану, який сам же анонсував у своєму особистому "Твіттері" 7 серпня.

Тоді виконавчий директор Tesla назвав ціну, за якою компанія могла б викупити акції у міноритаріїв - по $ 420 за акцію. Ця сума виявилася на 20% більшою від тодішньої ринкової вартості акцій. Після повідомлення Маска цінні папери Tesla подорожчали на 11%, проте пізніше впали ще нижче, ніж раніше. Загалом з моменту публікації твіту Ілона Маска акції Tesla подешевшали на 20%.

Американська Комісія з цінних паперів і бірж надіслала Tesla повістку до суду і почала розслідування, щоб визначити, чи була в заяві Маска спроба маніпулювання інвесторами.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram