ГоловнаЕкономікаБізнес

Угорська ODELUS купила компанію, якій "Київський метрополітен" заборгував 1,8 млрд грн

Компанія належала Фуксу. 

Угорська ODELUS купила компанію, якій "Київський метрополітен" заборгував 1,8 млрд грн
Фото: Сергей Нужненко

Угорська інвестиційно-девелоперська компанія ODELUS-Construkt Kft. з Дьєра оголосила про придбання київського ТОВ "Укррослізинг".

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на угорське видання Budapest.Business Journal.

Угорська компанія, заснована 2015 року і займається орендою нерухомості, заявила, що придбання 100% акцій "Укррослізинг" вписується в стратегію інвестування в перспективні східноєвропейські ринки та підприємства. Ціна покупки та інші деталі угоди - комерційна таємниця.

"Це придбання представляє ключовий момент у розширенні ODELUS. Ми будемо уважно спостерігати за іншими перспективними компаніями в Центральній і Східній Європі", - цитує видання представника ODELUS. Чистий обсяг продажів цієї компанії 2017 року становив лише 56,56 тис.євро, у її штаті значиться одна людина.

ТОВ "Укррослізинг" створено в листопаді 2008 року. 100% у ньому належить кіпрській Ukrrosleasing Cyprus Limited, кінцевим бенефіціаром якої із січня 2018 року й до недавнього часу вважався українсько-російський бізнесмен Павло Фукс.

Згідно з даними держреєстру, нині кінцевим бенефіціаром є громадянин Австрії Уве Крістіан Ешнер. Зміна бенефіціара відбулася наприкінці липня поточного року.

У липні 2009 року ТОВ "Укррослізинг" виграло тендер на постачання в лізинг київському метро 100 вагонів протягом 2009-2014 років. Вагони закуповувалися за рахунок коштів ЄБРР. Сума договору (з урахуванням графіка лізингових платежів) становила 1,391 млрд гривень (зокрема вагонів - 800 млн гривень).

Столичний метрополітен за період з 19 березня 2010 року по 28 лютого 2013 року одержав 100 вагонів, зокрема 25 одиниць виробництва Крюківського вагонзаводу, 33 одиниці виробництва "Вагонмаш" і 42 "Метровагонмаш" (обидва - РФ).

У період з 2010 по 2013 роки Київ заборгував цій компанії майже  1,8 млрд грн.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram