ГоловнаЕкономікаДержава

Ціни на електроенергію для населення не підвищуватимуть до липня 2019 року

Після липня тарифи можуть збільшитися.

Ціни на електроенергію для населення не підвищуватимуть до липня 2019 року

Голова Нацкомісії з регулювання енергетики та комунальних послуг Оксана Кривенко заявила, що до липня 2019 року влада не підвищуватиме ціни на електроенергію для населення.

"До липня ми суттєвих змін, значного підвищення тарифу на електроенергію не очікуємо. А для побутових споживачів тарифи залишаться незмінними", - сказала вона в інтерв'ю "Радіо НВ".

Керівник Нацкомісії зазначила, що нинішні формульні підходи до ціноутворення, як-от "Роттердам+", стримують зростання тарифів для кінцевих споживачів - "обмежують бажання, особливо суб'єктів генеруючої енергії, щодо підвищення ціни".

Після липня 2019 року, коли на конкурентних засадах має запрацювати вільне ціноутворення, ціни можуть зрости.

"З огляду на той фактор, що в нас дуже велика концентрація великих генеруючих підприємств на ринку електроенергії, дійсно, можливе зростання", - сказала вона.

Нагадаємо, що в 2015-2017 роках в Україні відбулося п'ять етапів підвищення тарифів на електроенергію для населення, в результаті яких один кіловат подорожчав з 30,8 коп. до 90 коп. (для перших 100 кВт) і з 41,9-134 коп. до 168 коп. (понад 100 кВт).

У прогнозі соціально-економічного розвитку України на 2019-2021 роки уряд заклав щорічне зростання побутових тарифів на електроенергію на 25%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram