ГоловнаЕкономікаБізнес

СБУ провела обшуки в офісах власника заправок ОККО (оновлено)

Компанії закидають фінансування сепаратистів.

СБУ провела обшуки в офісах власника заправок ОККО (оновлено)
Фото: lviv1256.com

21 серпня в приміщеннях львівського та київського офісів ПАТ "Концерн Галнафтогаз" співробітники Служби безпеки України провели обшуки з виїмкою документів і техніки. Обшуки проводили в рамках кримінального провадження за ст. 110-2 Кримінального кодексу - фінансування сепаратизму.

"Нас звинувачують у фінансуванні дій, які вчинені з метою повалення конституційного ладу і зміни державних кордонів України", - повідомив на брифінгу в середу голова наглядової ради "Концерну "Галнафтогаз" Віталій Антонов.

За його словами, звинувачення ґрунтується на тому, що компанія нібито співпрацює з окупованими територіями.

"ОККО не працює на окупованих територіях Донбасу", - цитує Антонова профільне видання enkorr.

Загалом силовики перебували в офісі ОККО майже добу.

Оновлення. У Службі безпеки України оприлюднили інформацію про обшуки в офісах власника заправок "ОККО".

"Співробітники Служби безпеки України локалізували механізм фінансування окупаційної влади суб'єктів Російської Федерації і псевдодержавних утворень терористичної організації ДНР через незаконне функціонування мережі автозаправних станцій на тимчасово окупованій території України", - повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що деякі українські комерційні структури організували протиправну схему із збереження контролю над діяльністю мережі АЗС на тимчасово окупованих територіях Криму (щонайменше дев'ять станцій) і Донецькій області (близько десяти станцій).

Згідно з повідомленням, управління підприємницькою діяльністю автозаправних станцій здійснювалося менеджментом материнської структури. З отриманих доходів від реалізації продукції АЗС підприємці платили в "бюджети" окупаційних адміністрацій так звані "податки".

Під час обшуків в офісних приміщеннях і за адресами проживання фігурантів провадження співробітники СБУ виявили печатки фірм, на які оформлялися зазначені АЗС, а також документи та комп'ютерну техніку, що підтверджують протиправну діяльність.

За інформацією спецслужби, частина продукції зазначених АЗС також використовувалася для забезпечення окупаційної влади.

Основною діяльністю "Галнафтогазу" є роздрібна реалізація пального через мережу заправних комплексів ОККО.

Мажоритарним акціонером компанії є Віталій Антонов, серед міноритарних акціонерів - Європейський банк реконструкції та розвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram