ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ готується допитувати звільненого з російської в'язниці Костенка

Василь Грицак пообіцяв оприлюднити висновки перевірки.

СБУ готується допитувати звільненого з російської в'язниці Костенка
Фото: LB.ua

У Служби безпеки України є питання до звільненого політв'язня Олександра Костенка. Про це сьогодні на брифінгу сказав голова Служби безпеки України Василь Грицак, передає УНН.

"У нас є питання до пана Костенка. Дійсно свого часу його допитали. Це саме тоді він проходив у справі разом з Красновим. І після того, як його допитали, матеріали провадження були передані Національній поліції. І після цього він перетнув за межами пункту пропуску кордон, потрапив у Російську Федерацію, а потім переїхав до Криму. А вже потім були відбулися певні події. Зараз він повернувся. Тепер, щоправда, у нас є запитання, і ми обов'язково йому їх поставимо", - сказав Грицак.

Грицак додав, що за результатами перевірки всіх версій і отриманих відповідей громадськість поінформують.

Нагадаємо, Генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів, що звільнений політв'язень Олександр Костенко почне відповідати на запитання слідчих після того, як пройде реабілітацію та акліматизацію в Україні після звільнення.

Костенко вийшов на волю після відбування покарання в Кіровській області РФ. 6 серпня Костенко прибув до Києва.

У 2014 році Служба безпеки України затримала Олександра Костенка і Станіслава Краснова за незаконне зберігання зброї та вибухонебезпечних речовин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram