ГоловнаСуспільствоВійна

Місія ОБСЄ зафіксувала важку техніку бойовиків за межами ліній відведення

У районі Кришталевого розміщено 6 "Градів" і великокаліберні гаубиці.

Місія ОБСЄ зафіксувала важку техніку бойовиків за межами ліній відведення
Наблюдатели ОБСЕ во время визита в Авдеевку, 25 февраля 2017.
Фото: EPA/UPG

Важку військову техніку збройних формувань Росії, зокрема реактивні системи залпового вогню "Град", зафіксувала на Донбасі Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ (СММ ОБСЄ). Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил).

СММ у своєму звіті, опублікованому 21 серпня 2018 року, зафіксувала, що озброєння розміщено з порушенням ліній відведення і відсутнє в районах зберігання.

Важку техніку помічено в районі Кришталевого - РСЗО БМ-21 "Град" у кількості 6 одиниць; 152 мм причіпні гаубиці 2А65 "Мста-Б" - 10 одиниць; 152 мм причіпні гаубиці 2А36 "Гіацинт-Б" - 8 одиниць. Виявлено також озброєння в районі Теплого - три 122 мм самохідні гаубиці 2С1 "Гвоздика".

У звіті СММ відзначено, що збройні формування РФ продовжують перешкоджати діяльності патрулів ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, 20 серпня 2018 року бойовики збройних формувань РФ не надали представникам СММ доступ у районах населених пунктів Донецьк, Безіменне та Маркіне.

Нагадаємо, минулого тижня патруль місії ОБСЄ потрапив під обстріл у Донецькій області. На щастя, обійшлося без постраждалих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram