ГоловнаСуспільствоЖиття

У справі про напад на Гандзюк проходять шестеро підозрюваних, - Нацполіція

Сьогодні суд обиратиме запобіжний захід двом із них.

У справі про напад на Гандзюк проходять шестеро підозрюваних, - Нацполіція
Фото: Владислав Мусиенко

У причетності до нападу на виконувачку обов'язків керівника справами мерії Херсона, антикорупційну активістку Катерину Гандзюк підозрюються шестеро чоловік.

Про це повідомив журналістам глава Нацполіції Сергій Князєв.

"На сьогодні притягуються до кримінальної відповідальності шість чоловік, підозрювані в участі чи співучасті в скоєнні цього злочину", - сказав він.

Князєв також зазначив, що сьогодні, 22 серпня, суд обиратиме запобіжний захід двом підозрюваним.

6 серпня суд скерував першого підозрюваного - Миколу Новикова - під варту до 1 жовтня включно. При цьому сам Новиков і його рідна сестра дали свідчення, що їх не було в Херсоні в день нападу. Адвокат Новикова заявляв що алібі його підзахисного можуть підтвердити 7-8 чоловік, але поліція нікого з них не допитала. Гандзюк також заявила, що затриманий - на 99% випадкова людина.

Напередодні стало відомо ім'я другого підозрюваного в замаху - ним є Горбунов Віктор Андрійович, 1991 р.н. Саме його підозрюють у купівлі кислоти для нападу.

У вівторок, 21 серпня, суд заарештував ще двох підозрюваних. Журналіст Мар'яна П'єцух повідомила їхні імена - це Сергій Торбин - "Народний герой України", з березня 2018 року - командир Херсонського загону УДА. Другий - Володимир Васянович, родом із Житомира і теж з УДА, як і нібито організатор Торбин.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. Поліція спочатку порушила справу про хуліганство, пізніше змінивши кваліфікацію на завдання тяжких тілесних ушкоджень з метою залякування, а в підсумку розглядає цей напад як замах на вбивство.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram