ГоловнаСуспільствоЖиття

Дружина вбитого депутата Сумської міськради Жука втекла до Росії

Вдова і колишній водій Жука попросили в РФ політичного притулку.

Дружина вбитого депутата Сумської міськради Жука втекла до Росії
Фото: dancor.sumy.ua

Дружина колишнього депутата Сумської міської ради Анатолія Жука, який був убитий 2 серпня, втекла до Росії.

Про це повідомив перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін.

"Сьогодні ми отримали достовірну інформацію про те, що розшукувані зниклі безвісти вдова і дочка, а також водій убитого 2 серпня колишнього керівника Сумського відділення Ліберально-демократичної партії Анатолія Жука ... перебувають в РФ", - написав Аброськін в фейсбуці.

За даними поліції, жінка була затримана прикордонниками РФ при незаконному перетині кордону в районі Єлизаветівки Глушківського району Курської області.

"Незрозуміло за яких обставин, але невтішна вдова і колишній водій попросили в РФ політичного притулку", - зазначив Аброськін.

Заступник голови Нацполіції нагадав, що дружина потерпілого під час вбивства перебувала поруч з ним, відразу після вбивства чоловіка відмовлялася співпрацювати з поліцією, посилаючись на хворобу.

"Її адвокат звинувачував поліцейських в «безсердечності» і нерозумінні стану жінки, проте таке «погане самопочуття» не завадило їй вночі перейти кордон", - додав Аброськін.

Він запевнив, що поліція продовжує проводити необхідні оперативно-розшукові та слідчі дії з метою встановлення особи або осіб, причетних до вбивства, а також з'ясування всіх обставин скоєного злочину.

Нагадаємо, тіло Анатолія Жука з вогнепальними пораненнями виявили біля його будинку. Він загинув від вогнепальних поранень в голову і в спину. Повідомлення про вбивство надійшло 2 серпня о 19:12 від 58-річного батька Анатолія Жука. Він повідомив, що прийшов в гості до свого сина, якого виявив мертвим.

Анатолій Жук до недавнього часу очолював департамент земельних ресурсів Сумської міськради, в 2014 році він балотувався в мери Сум, був депутатом міської ради попереднього скликання. Останнім часом був в опозиції до команди нинішнього мера Сум Олександра Лисенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram