ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні запрацював публічний реєстр одержувачів субсидій

У реєстрі можна перевірити наявність субсидії за будь-якою адресою в Україні.

В Україні запрацював публічний реєстр одержувачів субсидій
Фото: Макс Левин

В Україні запрацював публічний реєстр одержувачів субсидій, в якому показано розмір субсидії за всі періоди. Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв'ю виданню «Слово і діло».

За словами міністра, в реєстрі можна перевірити наявність субсидії за будь-якою адресою в Україні. При цьому особистих даних на сайті немає, тільки інформація про нараховану допомогу.

«Ми сховали всі персональні дані, але ви можете подивитися, чи є у людини субсидія і її розмір», - розповів міністр.

На засіданні уряду реєстр ще не представили. Обіцянку представити публічний реєстр Рева давав ще 17 липня.

Раніше в Мінсоцполітики повідомили, що в Україні близько половини одержувачів субсидій наразі не виявили бажання перепризначити їх на наступний рік, чекаючи опалювального сезону.

Міністр порекомендував громадянам "не чекати осінніх черг і подавати документи на субсидію вже зараз". За словами міністра, управління соцзахисту розгляне документи, а розмір субсидії на опалювальний сезон розрахує автоматично, без повторного звернення, в жовтні 2018 року.

Мінсоцполітики нагадує, що для отримання субсидії достатньо подати лише заяву та декларацію про доходи, в якій потрібно вказувати види доходів, а не їх розміри.

Нагадаємо, за даними Мінсоцполітики, в новому опалювальному сезоні субсидії можуть втратити близько 55 тисяч домогосподарств, де сім'ї проживають в квартирах площею більш як 120 кв.м або приватних будинках площею понад 200 кв.м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram