ГоловнаПолітика

Оприлюднено ім'я другого підозрюваного у справі Гандзюк, їх загальна кількість зросла до п'яти (оновлено) (оновлено)

Суддя розглядає клопотання про ведення засідання в закритому режимі.

Оприлюднено ім'я другого підозрюваного у справі Гандзюк, їх загальна кількість зросла до п'яти (оновлено) (оновлено)
Фото: facebook/tsvibak

Стало відомо ім'я другого підозрюваного в замаху на активістку Катерину Гандзюк. Про це повідомляє журналістка Мар'яна П'єцух на своїй сторінці в Фейсбуці.

Підозрюваним є Горбунов Віктор Андрійович, 1991 р.н. Саме його підозрюють у купівлі кислоти для нападу на Катерину Гандзюк.

Захист підозрюваного клопотала про проведення засідання в закритому режимі, мотивуючи це тим, що розголошення в ЗМІ інформації може нашкодити встановленню кола осіб, які вчинили злочин.

Читайте: Слідчі у справі Гандзюк викликають свідків зі Львова для перевірки на поліграфі, - Найєм "Адвокат пояснив, що попередні показання підозрюваного "містять відомості, що мають суттєве значення в становленні об'єктивної істини у цій кримінальній справі, розголошення яких в ЗМІ або іншим способом, за межами таємниці слідства, можуть нашкодити встановленню всього кола осіб, які вчинили злочин". А також ці свідчення, за словами адвоката, становлять небезпеку для життя і здоров'я, адже свідчення стосуються осіб, які вчинили замах на вбивство", - пише П'єцух.

Журналістка також додає, що місцезнаходження ще одного затриманого невідоме, також поліція і прокуратура не повідомляли, чи висунуте йому звинувачення.

Крім того, голова Нацполіції Сергій Князєв повідомив про затримання п'ятьох громадян України, підозрюваних у причетності до замаху на Катерину Гандзюк: троє - в східних областях, один - в Житомирській області.

"Встановлено їх анкетні дані, ведеться кримінальне розслідування. Кожного з них затримано, не арештовано, ми будемо клопотати про взяття під варту", - сказав Князєв.

Голова Нацполіції повідомив, що "більшість" затриманих є також учасниками антитерористичної операції.

Оновлення. Херсонський суд взяв Віктора Горбунова під варту до 16 жовтня, повідомила співробітник Херсонської міськради Інна Зелена. Як повідомляє РБК-Україна, засідання проходило в закритому режимі - суд задовольнив клопотання звинувачення.

Нагадаємо, раніше поліція встановила місце, де купували кислоту для замаху на Гандзюк. Нападник придбав пляшку сірчаної кислоти за 150 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram