ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацполіція повідомила про затримання двох підозрюваних у нападі на Гандзюк

Одного з них зафіксували камери відеоспостереження як "особу, яка купувала знаряддя злочину".

Нацполіція повідомила про затримання двох підозрюваних у нападі на Гандзюк
Фото: facebook.com/artem.shevchenko.9

Спікер Національної поліції Артем Шевченко заявив про затримання другого підозрюваного в нападі на херсонську чиновницю Катерину Гандзюк.

Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Сьогодні Національна поліція України спільно з Службою безпеки затримали двох осіб, які об'єктивно підозрюються слідством в організації та співучасті в скоєнні замаху на вбивство співробітниці міського самоврядування К.Гандзюк, що сталося 31 червня в Херсоні", - написав Шевченко.

Зокрема, за його словами, серед затриманих - громадянин Г., який раніше був оголошений в розшук як зафіксована на камери спостереження особа, що купувала знаряддя злочину (сірчану кислоту).

Шевченко зазначив, що один підозрюваний затриманий в порядку ст. 208 КПК, з ним проводяться слідчі дії. Щодо іншого фігуранта проводиться розслідування - правоохоронці встановлюють його роль в скоєнні кримінального злочину.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. Поліція спочатку порушила справу про хуліганство, пізніше змінивши кваліфікацію на завдання тяжких тілесних ушкоджень з метою залякування, а в підсумку розглядає цей напад як замах на вбивство.

3 серпня поліція повідомила про затримання підозрюваного в замаху - Миколу Новікова. Сам Новіков і його рідна сестра в суді дали свідчення, що їх не було в Херсоні в день нападу: з 27 липня по 1 серпня включно вони відпочивали біля моря в селищі Більшовик. Захисник Новикова заявляв що алібі його підзахисного можуть підтвердити 7-8 чоловік, але поліція нікого з них не допитала.

Крім того адвокат заявив, що Новіков не знайомий з Гандзюк, а також має риси, відмінні від людини з фоторобота. 6 серпня Херсонський міський суд ухвалив узяти Новікова під варту до 1 жовтня включно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram