ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд Полтави виправдав полковника ДСНС, якого звинувачували в отриманні 10 тис. гривень хабара за оформлення документів

У рішенні суду йдеться, що підприємець міг отримати всі необхідні дозволи й без давання хабара.

Суд Полтави виправдав полковника ДСНС, якого звинувачували в отриманні 10 тис. гривень хабара за оформлення документів
Фото: goodvin.info

Суд Полтави визнав невинним полковника Держслужби з надзвичайних ситуацій, котрого спіймали на хабарі за сприяння в оформленні документів для ведення бізнесу.

Про це повідомляє "Цензор.НЕТ" з посиланням на рішення суду.

За версією слідства, полковник вимагав та отримав від місцевого підприємця 10 тис. гривень за безперешкодне оформлення документів про дотримання правил протипожежної безпеки.

Чоловік, який вручив полковнику гроші, завчасно повідомив про передачу хабара правоохоронцям, тому купюри були з позначками.

У вироку зазначається, що виготовлення документів відбувалося незалежно від того, були чи ні 10 тис. гривень - усі необхідні дозволи підприємець міг би отримати й так.

Ще один з аргументів, на якому базується визнання невинності, полягає в тому, що чиновника "штовхнули на корупційний злочин поліція і підприємець". Слідство не переконало суд у тому, що полковник саме вимагав хабар, а не став жертвою інтриги. Навіть більше, у справі йдеться, що полковник "отримав до рук щільний непрозорий пакет і не знав, що там гроші. Думав, що пакет порожній".

Рішення з виправдувальним вироком оприлюднено в Єдиному реєстрі судових рішень 15 серпня.

Нагадаємо, у червні дві посадові особи управління ДСНС у Києві були затримані під час одержання хабара на робочому місці.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram