ГоловнаСуспільствоВійна

Помічниця кухаря "гвардії ДНР" розчарувалася в бойовиках і здалася правоохоронцям

Жінка близько року прослужила в лавах бойовиків, але замість обіцяної зарплатні отримувала лише продукти харчування.

Помічниця кухаря "гвардії ДНР" розчарувалася в бойовиках і здалася правоохоронцям
Фото: ssu.gov.ua

Правоохоронцям здалася 30-річна найманка незаконного збройного формування "Республіканська гвардія ДНР".

 Про це повідомляється на сайті Національної поліції.

Зазначається, що 30-річна мешканка міста Українськ півроку прослужила в лавах бойовиків, але, побачивши життя "республіки" зсередини, жінка покинула військову частину і скористалася передбаченим законом шансом звільнитися від кримінальної відповідальності.

Не маючи постійного заробітку, у листопаді 2014 роки жінка приїхала до окупованого Донецька, де, за чутками, "багато платили за службу" та влаштувалася на роботу помічником кухаря.

Однак, до травня 2015 року замість обіцяної зарплатні жінка лише кілька разів отримувала продукти харчування.

"Саме це, а також брак дисципліни у військовій частині та погане ставлення командирів до своїх підлеглих спонукали її залишити місце дислокації", - наголошується в повідомленні.

Жінка повернулася додому в Українськ, де вела прихований спосіб життя й нікому не розповідала про своє минуле. Побачивши в новинах інформацію про закон, який гарантує учасникам НЗФ, які не скоювали тяжких злочинів, шанс звільнитися від покарання, жінка добровільно звернулася до поліції.

Згідно з ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), особа, яка перебувала в складі збройних формувань, але добровільно покинули його і повідомила про його існування органи державної влади чи місцевого самоврядування, звільняється від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, у липні на контрольно-пропускному пункті "Мар'їнка" українські військовики затримали медсестру бойовиків "ДНР" - мешканку Горлівки, котра їхала до Києва.         

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram