ГоловнаСуспільствоВійна

У Донецькій області поліції здалися бойовики "Крапаль" і "Косяк"

Двоє мешканців Донецька вступили до лав козацького бандформування 2014 року.

У Донецькій області поліції здалися бойовики "Крапаль" і "Косяк"
Архив
Фото: Depositphotos\jinga80

У Донецькій області здалися правоохоронцям двоє бойовиків, які входили до складу "козачого" бандформування.

Про це повідомляється на сайті Національної поліції.

Двоє мешканців Донецька вступили до лав бойовиків 2014 року, спокусившись обіцянками "високої зарплатні та повного забезпечення всім необхідним".

Приєднавшись до козацького бандформування разом з військовою формою та зброєю новобранці отримали позивні "Крапаль" і "Косяк". До їхніх обов'язків належало чергування на контрольно-пропускному пункті у своєму підрозділі та перевірка транспорту.

Через якийсь час "Крапаль" був переведений в інший підрозділ - батальйон "Чорна сотня", а його товариш залишився з козаками. Як розповіли колишні бойовики, за службу грошей їм не платили, а лише видавали продукти харчування.

"Косяк" залишив бандформування в жовтні 2014 року, а другий молодик прослужив у "Чорній сотні" до лютого 2015 року. Побачивши, як військове керівництво жорстко поводиться з підлеглими і переймається особистим збагаченням, він подав заяву про звільнення. За це його на 30 діб посадили в "кімнату тимчасового перебування затриманих", а потім відпустили.

Після цього чоловіки спочатку жили в Донецьку, а потім переїхали в смт Курахівка, де майже ні з ким не спілкувалися і вели прихований спосіб життя.

Побачивши в новинах, що закон передбачає звільнення колишніх бойовиків, які не скоювали тяжких злочинів, від кримінальної відповідальності, обидва прийшли з повинною в поліцію.

Нагадаємо, раніше Україна евакуювала з ОРДО завербованого "міністра культури ДНР" Юрія Лекстутеса.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram