ГоловнаСуспільствоЖиття

У продуктах для в'язнів Бориспільської колонії виявили кишкову паличку

Прокуратура перевіряє, чи забезпечуються права в'язнів на належне харчування в установах виконання покарань.

У продуктах для в'язнів Бориспільської колонії виявили кишкову паличку
Фото: chatri2513/Depositphotos

У Бориспільській виправній колонії №119 у продуктах харчування для в'язнів виявили кишкову паличку.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Київської області.

Зазначають, що співробітники прокуратури перевіряли, чи забезпечуються права в'язнів на належне харчування в установах виконання покарань. У результаті лабораторних досліджень у продуктах виявили бактерії групи кишкової палички.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

"Робота на вказаному напрямку триває і перебуває під постійним контролем керівництва регіональної прокуратури", - наголошується в повідомленні.

Раніше у виправній колонії Житомира №4 та установі виконання покарань №8 у курячому м'ясі для в'язнів виявили сальмонелу.

Нагадаємо, раніше Держпродспоживслужба Києва закрила 25 торгових точок, де продавали шаурму, якою отруїлися понад 90 осіб.

Також у зв'язку з масовим отруєнням і для запобігання захворюванням на гостру кишкову інфекцію проводиться перевірка всіх торгових точок продажу вуличної їжі із залученням фахівців Держслужби праці України, Національної поліції, Управління торгівлі та побуту Департаменту промисловості та розвитку підприємництва.

За словами начальника Держпродспоживслужби Олег Рубана, таких масових отруєнь у Києві не реєстрували вже майже 10 років, оскільки перевірки суб'єктів господарювання проводили щорічно і щоквартально, тоді як тепер перевірки відбуваються раз на два роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram