ГоловнаЕкономікаДержава

Виконавча служба заблокувала рахунки "Укргазвидобування"

"Центр фінансового лізингу" подав позов солідарно і до УГВ, і до ТОВ "Карпатигаз".

Виконавча служба заблокувала рахунки "Укргазвидобування"
Фото: 24tv.ua

Державна виконавча служба України заблокувала рахунки АТ "Укргазвидобування" для стягнення 261 млн грн у зв'язку з порушенням зобов'язань за договором лізингу. Йдеться про договори спільної діяльності з ТОВ "Карпатигаз", повідомляє прес-служба компанії.

"УГВ продовжує зазнавати збитків від спільної діяльності в рамках договору з ТОВ "Карпатигаз" і Misen Enterprises, який був розірваний Арбітражним інститутом торгової палати Стокгольма 11 липня 2018 року", - заявили в компанії.

За даними підприємства, ТОВ "Центр фінансового лізингу" подав позов солідарно до всіх учасників договору, але на сьогодні заарештовано лише рахунки "Укргазвидобування".

Нагадаємо, Арбітражний інститут торгової палати Стокгольма ухвалив часткове рішення (partial award) у справі за позовом "Укргазвидобування" до "Карпатигаз" і його акціонера Misen Enterprises (Швеція) про розірвання договору про спільну діяльність.

Суд установив, що договір СД був порушений з боку Misen (не в повному обсязі внесено частку в СД: тільки $ 3,9 млн з $ 12,5 млн) і з боку "Карпатигаз", який не поставив передбачені договором вимірювальні станції.

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газодобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram