ГоловнаЕкономікаБізнес

Нардеп Єфімов підтвердив купівлю "Донбасенерго"

"Домовленості вже досягнуто, а формальні процедури ще не виконано".

Нардеп Єфімов підтвердив купівлю "Донбасенерго"
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Максим Єфімов підтвердив інформацію про те, що він купує енергогенеруючу компанію "Донбасенерго".

Про це він сказав в інтерв'ю "Економічній правді".

"Загалом домовленості вже досягнуто, а формальні процедури ще не виконано... Загадувати про терміни - неправильно. відповідно до дорожньої карти, яку визначено, - протягом півроку", - сказав він.

При цьому Єфімов заперечує, що вів переговори з Олександром Януковичем з приводу купівлі "Донбасенерго".

"Де я і де Янукович? Я ніколи його не бачив. У компанії є офіційні акціонери. Переговори велися між їх представниками та уповноваженими особами з мого боку. Як тільки угода буде завершена формально, з'явиться формальний прес-реліз, який дасть відповідь на ваше запитання. Поки можу просто сказати, що ні зі старшим, ні з молодшим Януковичем я не знайомий... "Донбасенерго" - це один з активів, який, з одного боку, дуже перспективний, з іншого - проблемний через втрату Старобешівської станції. По суті, зараз у "Донбасенерго" одна станція в Слов'янську. Щоб розвинути цей актив, потрібні інвестиції, а для цього потрібні прозорі акціонери. Я розраховую на свої сили. Надалі партнерство для залучення інвестицій цілком реальне, але давайте дочекаємося закінчення угоди", - сказав він.

Згідно з держреєстром юросіб, кінцевими бенефіціарами ПрАТ "Енергоінвест Холдинг", що володіє 60,859% акцій "Донбасенерго", є громадянин Греції Андреас Церн і громадянин США Роберт Бенш. Неофіційно вважається, що "Донбасенерго" контролює Олександр Янукович.

До складу "Донбасенерго" входять дві теплові електростанції. Старобешівська ТЕС працює на непідконтрольній території Донецької області, Слов'янська ТЕС - на контрольованій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram