ГоловнаЕкономікаБізнес

Угода Метінвесту з придбання шахт у Покровську стане найбільшою в галузі, - ЗМІ

За 24,99% акцій "Покровська" Метінвест заплатив $190 млн.

Угода Метінвесту з придбання шахт у Покровську стане найбільшою в галузі, - ЗМІ
Фото: dnrespublika.info

Угода Метінвесту з придбання 25% шахтоуправління "Покровське" стане однією з найбільших за останні роки на металургійному ринку. Про це пише "Новое время". Як повідомляє видання, група Метінвест на початку серпня опосередковано ввійшла до складу акціонерів шахтоуправління "Покровське" і Свято-Варваринської збагачувальної фабрики (обидва активи розташовані в Покровську, на підконтрольній Україні території).

За 24,99% акцій "Покровська" Метінвест заплатив $190 млн. За оцінками Eavex Capital, вся компанія сьогодні коштує $900 млн - $1,1 млрд. Таким чином, актив було куплено за ринковою ціною.

Як повідомляють, цією угодою компанія Метінвест компенсувала торішню втрату свого Краснодонвугілля (Луганська область) і тепер зможе значно здешевити логістику, а отже, зменшити вартість самого вугілля, частково відмовившись від його придбання у зарубіжних виробників.

Як заявляють у Метінвесті, тепер вони мають намір повністю відновити виробництво дефіцитного вугілля марки К. "Це гарантує співробітникам шахтоуправління збереження своїх робочих місць, а бюджету країни обіцяє додаткові податкові надходження. Ба більше, це принесе додаткові соціальні інвестиції в місто Покровськ, для якого шахта є найбільшим промисловим підприємством і головним роботодавцем", - стверджують у компанії.

За даними KPMG, найбільшими угодами в металургії за підсумками минулого року стала купівля американської BlackRock Inc. у CERCL Holdings Limited 13% акцій британської гірничорудної компанії з активами в Україні Ferrexpo Plc за $126 млн, а також продаж групою Evraz (РФ) 100% "Євраз Суха Балка" (Кривий Ріг, Дніпропетровська область) групі DCH Олександра Ярославського за $110 млн.

Таким чином, угода Метінвесту стане однією з найбільших за останні роки на металургійному ринку. Експерти прогнозують подальше пожвавлення M&A активності на металургійному ринку, який сьогодні перебуває на підйомі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram