ГоловнаЕкономікаДержава

Омелян запропонував скасувати пасажирські поїзди в Росію

"Якщо ми воюємо, то нічого туди їздити".

Омелян запропонував скасувати пасажирські поїзди в Росію
После подписания контракта между "Укрзализныцей" и General Eleсtric
Фото: mtu.gov.ua

Міністерство інфраструктури розробило комплекс заходів у відповідь на дії РФ з перешкоджання судноплавству в Азовському і Чорному морях, які, зокрема, включають обмеження пасажирського сполучення з РФ.

Про це в ефірі 5 каналу розповів міністр Володимир Омелян.

Він сказав, що наразі не готовий розголошувати ці заходи, оскільки це "повинно бути державне рішення", але підтвердив, що одним з елементів є скасування поїздів.

"В умовах війни про будь-яку нормальну співпрацю з Російською Федерацією мови бути не може. Подобається це комусь чи не подобається, але дії України повинні бути жорсткими та адекватними. Один з елементів, які ми пропонуємо уряду для затвердження, - скасування залізничного пасажирського сполучення. Я вважаю, що таким шляхом ми убезпечимо українців, які все ще на свій страх і ризик їздять у РФ, від імовірності бути викраденими або потрапити в лапи ФСБ або інших правоохоронних органів Російської Федерації. Ми бачимо, що такі випадки почастішали", - констатує міністр.

"Якщо ми воюємо, то нічого туди їздити", - заявив Омелян.

Міністр розраховує, що скасування пасажирського залізничного сполучення з Росією стимулює перевезення в інші країни.

"Авіація розвивається. Переконаний, що така ж історія буде і з залізничним, і з автобусним сполученням", - підкреслив голова Мінінфраструктури.

Нагадаємо, російський напрямок є одним із найприбутковіших для "Укрзалізниці". Наприклад, у 2017 році поїзд №5/6 Київ - Москва приніс 154 млн гривень прибутку. Однак загалом пасажирські перевезення далекого сполучення були глибоко збитковими. Загальний збиток за 2017 рік становив 3,5 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram