ГоловнаЕкономікаБізнес

"Метінвест" Ахметова придбав частку в шахтоуправлінні "Покровське"

Компанія також стане бенефіціаром Дніпровського коксохіму.

"Метінвест" Ахметова придбав частку в шахтоуправлінні "Покровське"
Фото: dnrespublika.info

Група "Метінвест" Ріната Ахметова й Вадима Новинського опосередковано увійшла до складу акціонерів шахтоуправління "Покровське", яке є найбільшим виробником коксівного вугілля в Україні.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на систему розкриття інформації НКЦПФР.

З другого кварталу 2017 року 57,29% акцій "Покровське" переведено з ПрАТ "Донецьксталь" - металургійний завод "на ТОВ" Індастріал коал холдинг "(ICH, Київ). При цьому 24,99% ICH на сьогодні належить Metinvest BV (Нідерланди).

Решта 75,01% акцій ICH розподілені між кіпрськими Altana Limited (24,99%), Misandyco Holdings LTD (24,99%), Mastino Тrading LTD (0,04%) і віргінською Treimur Investments Limited (24,99%).

Altana, Мisandaiko і Мastinto також є підконтрольними ПрАТ "Дніпровський коксохімічний завод" (ДКХЗ, Дніпропетровська обл.). "Метінвест" веде роботу з Антимонопольним комітетом України (АМКУ), щоб отримати статус офіційного бенефіціара "ДКХЗ". При цьому "Метінвест" уже отримав низку дозволів антимонопольних органів інших країн на придбання цього підприємства.

У червні гендиректор "Метінвесту" Юрій Риженков у інтерв'ю Bloomberg казав, що група зацікавлена в налагодженні партнерства з іншими компаніями або придбанні нових активів з метою заміщення своїх підприємств, що розташовані на тимчасово непідконтрольній Україні території, управління якими акціонери втратили з 15 березня 2017 року. "Ми шукаємо якесь партнерство, СП або злиття і поглинання. Ми також шукаємо деякі вугільні активи, бажано на місцях в Україні", - сказав гендиректор.

З коксівного вугілля випікають кокс - паливо, яке використовується для виплавки чавуну. Коксівне вугілля також застосовують у виробництві цементу.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram