ГоловнаЕкономікаДержава

Комісія Держгеонадр схвалила відновлення ліцензій для "Укргазвидобування"

Зокрема, прийнято 31 позитивне рішення.

Комісія Держгеонадр схвалила відновлення ліцензій для "Укргазвидобування"
Фото: 24tv.ua

У державній службі геології і надр України відбулося засідання Комісії з питань надрокористування, на якому Комісія рекомендувала відомству надати і продовжити 22 дозвільні документи. Про це йдеться на сайті Держгеонадр.

На отримання нових спецдозволів схвалено 4 рішення, зокрема, вперше отримали спеціальні дозволи на користування надрами ПрАТ "Будматеріали" на 10 років і ТОВ "Корнер Озерне" на 12 років.

Також Комісія з питань надрокористування прийняла рішення продовжити термін дії 18 спецдозволів на користування надрами на 20 років. З яких 6 дозволів продовжено ПрАТ "ДТЕК Павлоградвугілля", ПрАТ "Силікат", ДП "Спецзалізобетон", ВАТ "Івано-Франківськ цемент", ПАТ "Укрзалізниця", Кам’янець-Подільське ПАТ "Гіпсовик".

"Комісія з питань надрокористування рекомендує Держгеонадрам врахувати пропозиції щодо продовження 18 спеціальних дозволів на користування надрами якомога швидше, щоб не допустити припинення діяльності компаній", – коментує результати засідання заступник директора Департаменту дозвільної та міжнародної діяльності Ігор Тимошенко.

Окрім цього, у рамках засідання прийняли 8 рішень щодо переоформлення раніше виданих спецдозволів на користування надрами, зокрема для ДП "Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України (№73)" та ПрАТ "Богуславський кар’єр".

Також прийнято 65 рішень щодо внесення змін до спецдозволів на користування надрами, з них буде внесено зміни до 31 спецдозволу для АТ "Укргазвидобування".

За результатами роботи Комісії з питань надрокористування прийнято рішення щодо зупинення дії 39 спецдозволів на користування надрами, анулювання 12 дозволів у судовому порядку.

З приводу 8 спецдозволів надано додаткові терміни для усунення порушень.

Також надрокористувачам поновлено дію 28 спецдозволів, які раніше були зупинені. А це означає, що відновлено право й надалі вести цільові роботи з надрокористування, передбачені законом. За словами І. Тимошенка, "поновлення цих спецдозволів забезпечило отримання сплати до Держбюджету рентних платежів та виплату зарплатні працівникам видобувних підприємств".

Нагадаємо, минулого тижня Держгеонадра продовжили УГВ дію 39 спецдозволів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram