ГоловнаЕкономікаБізнес

Компанія Косюка отримала 187 млн грн держдотації

Кошти надані в рамках держпідтримки тваринництва.

Компанія Косюка отримала 187 млн грн держдотації
Фото: latifundist.com

ТОВ "Вінницька птахофабрика", що входить у структуру холдингу "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка, 15 серпня отримала 187 мільйонів гривень бюджетних дотацій.

Відповідну інформацію було опубліковано на веб-порталі використання публічних коштів Е-data, відзначає "Економічна правда".

Кошти надані на часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів. Усього на відповідну програму в бюджеті 2018 року передбачено 2,3 млрд гривень.

Окрім "Вінницької птахофабрики", ще 22 млн грн отримало підприємство "Аграрна компанія 2004", яка належить народному депутату Сергію Лабазюку (депутатська група "Воля народу").

У 2018 році ще одне підприємство Косюка- "Зернопродукт МХП" - також отримало дотацію з бюджету, на утримання корів молочного напряму. Сума дотації становила 5 млн гривень.

У 2017 році підприємства холдингу МХП отримали рекордну суму дотацій - 1,4 млрд гривень, або приблизно 35% від загальної суми державної підтримки аграрної галузі. Другим найбільшим одержувачем дотацій став "Укрлендфармінг" Олега Бахматюка- 517 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram